Prirodna zaštita od sunca

 

ljeto2

Na pitanje kako se negovati prirodno tokom letnjih meseci, a pri tome ne izgoreti i sačuvati lepu i negovanu kožu, aromakozmetika ima odgovor.

Naime, reč je o nečemu što se nalazi oko nas, u prirodi i lako je dostupno. U pitanju su hladno ceđena nerafinisana ulja koja u sebi sadrže prirodni zaštitni faktor.

Prirodna sredstva za zaštitu kože se preporučuju svima koji vode računa o svom zdravlju, a posebno ljudima s osetljivom kožom i deci.

kako-zastititi-kosu-od-sunca_d53517b25bf9c62ef8788c17b7dc9dff

Biljna ulja ( i maslaci), se mogu mešati sa prirodnim mineralima cink oksidom ili titanijum dioksidom, da bismo postigli viši prirodni faktor.

Ulja podstiču prirodnu odbranu kože, dok minerali obavljaju funkciju fizičke barijere.

Navodimo neka od lakše dostupnih ulja i butera, koje možete nabaviti i sami napraviti prirodni preparat za sunčanje:

 1. Susamovo ulje ima SPF 2-4. Bogato je vitaminima D i E, koji pospešuju regeneraciju kože i sintezu kolagena. Smiruje kožu, eliminiše crvenilo i odlično deluje protiv foto starenja. Iako nema visok zaštitni fator, ovo ulje je jedan od prvih izbora za preparat za sunčanje zbog visokog sadržaja vitamina E koji deluje kao vrlo moćan antioksidant.
 2. Ulje kokosa SPF 2-8. Ovo ulje je predstavlja pravu blagodet za kožu – lako se upija, dubinski hidrira i održava kožu vlažnom, deluje zaštitno, smiruje upale, ima jako antigljivično i antibakterijsko delovanje. Pospešuje sintezu melanina i utiče na dobijanje lepe preplanule boje tena.
 3. Karite (shea) buter SPF 3 – 6 je prirodno bogat vitaminima A, E i F. Sadrži velike količine nezasićenih masnih kiselina (izmedu 7 i 12%), i visok sadržaj proteina i minerala. Naročito je delotvoran kod regeneracije ćelija kože i za negu starije i naborane kože. Deluje i protivupalno, pa pomaže kod raznih oboljenja kože. Shea maslac duboko prodire u kožu i dubinski je regeneriše. Bitno je naglasiti da samo nerafinisani shea buter im UV filter.
 4. Kakao buter čini kožu izuzetno mekom, veoma je bogat antioksidantima i vitaminom E i izuzetno hranljiv. Deluje zaštitno, regeneriše oštećenu kožu, umiruje iritiranu kožu, hidrira , usporava starenje…Ukoliko imate masnu kožu ne preporučujemo čist kakao za negu lica, pošto može delovati komedogeno, ali ga svakako možete koristiti u mešavinama i za negu tela.Ulja i butere možete koristiti samostalno ili kao mešavine.

  154223223_xs

  Ukoliko ste zainteresovani da sami napravite lentje osvežavajuće proizvode za sebe i svoje najbliže, pozivamo vas da se pridružite se našim letnjim radionicama:

  RADIONICA – IZRADA LETNJIH OSVEŽAVAJUĆIH PROIZVODA

  Napravite proizvode koji će vas osvežiti na plaži i mirisati kako vi želite!

  Upis u toku – 13. Avgust

  Program edukacije:

  – Aromakozmetika u službi lepote

  – Izrada letnjih osvežavajućih proizvoda

  – Izrada dvofaznog regeneratora za negu kože nakon sunčanja

  – Letnja nega kože

   

  RADIONICA – IZRADA LETNJIH TOALETNIH VODA

  Naučite da napravite toaletnu vodu prema parfemskom konceptu!

  Prvi put u Srbiji – upis u toku 20. Avgust

  Program edukacije:

  – Materijali u izradi toaletnih voda

  – Intezitet mirisa i koncentracija

  – Parfemski koncept

  – Izrada toaletnih voda i ekskluzivne recepture

   

  Prijave putem e-mail: infoaromatea@gmail.com; 069/222-19-64

  Ukoliko nemate vremena da napravitie sami svoj preparat za sunčanje, rado ćemo vam izaći u susret: http://www.aromaterapija.co.rs/proizvodi-po-narudzbini.html

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s